Eat & Greet van Haribo

Sealblistertjes maken eetbare kaarten mogelijk. Tiko Foodconcepts bedacht voor het bekende snoepmerk Haribo een wenskaart die je kunt opeten. Dubbele verrassing dus. Alleen, hoe verpak je die? Voges kwam met de oplossing.

De uitdaging
Verpak een eetbare wenskaart
Samen met Tiko Foodconcepts hebben we de randvoorwaarden bepaald voor een zeer originele eetbare wenskaart. De verpakking moest de kaart duidelijk laten zien en uit hygiëne overwegingen mocht er geen contact met de consument in de winkel mogelijk zijn. Uit de conceptfase kwamen diverse ideeën zoals valentijnskaarten met hartjes en zwemdiploma’s met visjes. En een aansprekende naam: Eat & Greet.

Onze oplossing
Sealblisters met topfolie
Voor alle verschillende kaartvormen ontwikkelde Voges een blisterverpakking die gemakkelijk automatisch topgesealed kon worden. Er werden diverse basisvormen bepaald waarbij ook de technische input van de sealmachineleverancier werd meegenomen. Na veel ontwikkelen en doorontwikkelen werden het APET sealblistertjes in diverse vormen en sealbaar met topfolie.

Het resultaat
Een smakelijke verrassing
De Eat & Greet wenskaart werd een zeer onderscheidend product in het assortiment van Haribo. Het product werd prachtig gepresenteerd in de uitsparing van de kaart en de verpakking is gemakkelijk te verwerken. Door de hoogwaardige, heldere presentatie van de verpakking werd Eat & Greet een smakelijk verrassing in de winkel.