Kiembakken Syngenta afgestemd op bedrijfsvoering

Syngenta Seeds, een van de grootste zaadleveranciers ter wereld, wilde af van het gebruik van spuitgietbakken voor het kiemen van zaden van gewassen zoals koolsoorten, gerst en tomaten. Deze vorm had z’n beste tijd gehad. Samen met Voges kwamen ze tot nieuwe kiembakken die perfect aansluiten op de bedrijfsvoering.

Uitdaging
Aansluiten op bedrijfsvoering
Behalve de kans op toxische besmetting door het wassen voldeed de maatvoering van de kiembakken niet aan de afmetingen van de kiemkasten. De bakken condenseerden bovendien wat het kiemen niet ten goede kwam. Syngenta vroeg ons om een alternatief.

Oplossing
Eenmalig gebruik met recycling
Na grondige oriëntatie kwamen wij tot een thermogevormde kiembak met antifogfolie. Deze condenseert niet. Na eenmalig gebruik stuurt Syngenta de bakjes terug om ze te recyclen. Zo wordt het milieu maximaal ontzien en hoeven de bakjes niet te worden gewassen en opgeslagen wat de hygiëne verhoogt.

Het resultaat
Groene én efficiënte kiembakken
Syngenta heeft de efficiency van haar bedrijfsvoering aanzienlijk verhoogd met onze kiembakken. Ze passen precies in de kiemkasten en condenseren niet. Door eenmalig gebruik en recycling is weinig opslagruimte nodig en is er geen kans op toxische besmetting.


Kijk voor meer informatie over Syngenta op:
www.syngenta.com Website Syngenta Seeds