Kruidenverpakking uit NatureWorks PLA

De kruiden van Swangolt staan bekend om een hoge kwaliteit. Daar moet uiteraard ook de verpakking mee in de pas lopen. Consumenten stellen steeds hogere eisen aan de verpakking dus zette Swangolt Voges aan het werk om met een moderne, duurzame oplossing te komen. Dat heeft niet alleen geleid tot een hogere kwaliteit, ook de prijs ging omlaag.

Het probleem
Verpakking verbeteren
De verpakking van de Duitse kruidenleverancier Swangolt voldeed niet meer aan hedendaagse normen. De vraag was duidelijk: verbeter de verpakking op verschillende punten.

Onze oplossing
Algehele upgrade
Met een upgrade als deze kun je het beste helemaal opnieuw beginnen. Voges ging uit van de oorspronkelijke randvoorwaarden en bekeek alle facetten van het uiterlijk en functionaliteit. Om tot een optimale productie-efficiency te komen werd ook de producttechnische invalshoek onder de loep genomen. Zo is de matrijs modulair opgebouwd waardoor diverse configuraties binnen het hoofdontwerp makkelijk kunnen worden aangepast. De matrijs werd bovendien dermate geavanceerd ontwikkeld om het lastig te verwerken PLA materiaal te kunnen gebruiken. Op basis van deze uitgangspunten heeft Voges een clamshell verpakking ontworpen met een betere ventilatie, gebruiksvriendelijk eurosleuf en een aanzienlijke upgrade van de look & feel. Door het gebruik van het duurzame PLA loopt Swangolt nu zelfs voorop in moderne verpakking van kruiden.

Het resultaat
Hogere kwaliteit tegen lagere prijs
Door de heldere uitstraling en verbeterde kwaliteit van het product, kon Swangolt zich beter positioneren op de markt en een hogere meerwaarde bieden aan haar klanten. Daarnaast heeft Voges de matrijs zo geoptimaliseerd dat ook de output verbeterde waardoor de prijs kon worden verlaagd.