Nieuwe kweek- en transporttrays voor Butters Group

Voor Butters Group ontwikkelden we in vier weken nieuwe polystyreen kweek- en transporttrays. Om tijd te besparen hebben we in goed overleg de proefmodelfase over geslagen. Daar spreekt een groot vertrouwen uit. En die hebben we niet geschonden. De trays hebben we binnen een zeer krappe productietijd geleverd.

Uitdaging
Alternatief voor piepschuim
Butters Group is in Engeland marktleider in planten en bollen. Ze leveren vooral aan supermarkten. Voor het transport gebruikten ze piepschuim (EPS) trays. Deze zijn niet nestbaar en nemen daardoor veel ruimte in beslag. Bij de benodigde 260.000 trays was het zelfs onmogelijk om ze op te slaan. Bovendien zijn ze brandgevaarlijk wat problemen met de brandverzekering oplevert. Butters vroeg ons om een alternatief dat binnen 4 weken geleverd kon worden.

Oplossing
Proefmodelfase overslaan
Een korte levertijd vraagt om kort door de bocht te gaan. Niet dat we grote risico’s liepen want we hebben inmiddels transporttrays in alle vormen en maten gemaakt. Toch vinden klanten het meestal - terecht - prettiger om eerst een proefmodel te zien voordat de productie van start gaat. Voor Butters was dat niet nodig. Ze wisten wat we konden en hadden vol vertrouwen in onze kwaliteit en werkwijze. Door de proefmodelfase uit het traject te halen konden we de productietijd aanzienlijk verkorten.

Het resultaat
Productie binnen 4 weken
Zo lukte het ons om binnen 4 weken van ontwerp tot en met productie onze thermogevormde, nestbare kweek- en transporttrays te leveren. Het eerste ontwerp is van polystyreen. Later gaan we over op 100% recyclebaar PET. De trays zijn makkelijker in gebruik. Zowel voor Butters Group als voor de supermarkten waaraan ze leveren. Door perforatie kunnen de trays ook in delen worden gebroken.


Kijk voor meer informatie over Butters op:
www.butters.co.uk Website Butters Group Limited


Door perforatie kunnen de trays ook in delen worden gebroken.


Piepschuim (EPS) trays