Plantjes door de brievenbus

Sterke mail order verpakking voor plugplanten. SCP is een mailorder bedrijf voor onder andere planten. De grote uitdaging daarbij is de brievenbus. Hoe krijg je daar planten doorheen? Voges bedacht een inventieve verpakking en bespaarde op productiekosten om de prijs te drukken.

Uitdaging
Bedenk een verpakking waarmee plantjes door de brievenbus kunnen
SCP vroeg Voges om een verpakking te bedenken die zo plat en sterk is dat plugplanten veilig verstuurd konden worden naar particulieren. De plantjes moesten in het plugcompartiment gehouden worden en moesten nog wel kunnen ademen. Uiteraard moest de verpakking tegen een scherpe prijs worden geproduceerd.

Oplossing
Ingenieuze productie
Voges onderzocht de mogelijkheden voor uiterlijk en functionaliteit vanuit een productietechnische invalshoek. Voor de haalbaarheid van het concept is optimale productie efficiency namelijk de eerste vereiste. Het model ontwikkelde Voges aan de hand van enkele proefmodellen waarmee de stevigheid en de ‘brievenbus-functionaliteit’ getest kon worden. Daarna zorgden ingenieus aangebrachte ventilatiesleuven voor voldoende lucht én een aanzienlijke besparing op de productiekosten omdat de topfolie geen perforatie meer nodig had.

Het resultaat
Veilig op de post
De plugplantjes van SCP konden goed geventileerd op de post. De sterke verpakkingsoplossing van Voges beschermde het plantje optimaal waardoor het moeiteloos door de brievenbus kon. Door het inventieve productieproces - met ventilatiesleuven in plaats van perforatie - vielen de kosten behoorlijk mee.