Pot en plant combi voor Ikea

Voor de cactussen van Ikea bestaat een grote belangstelling. Enig nadeel: ze prikken en het is lastig om ze te combineren met een geschikte aardewerken pot. Ikea vroeg leverancier Edelcactus om hier iets op te bedenken. Voges kwam met de oplossing. Een carrypack, in één keer klaar met pot, aarde en cactus die je prikvrij kunt meenemen.

Het probleem
Consumenten kiezen verkeerde combinatie pot en cactus
Op de plantenafdeling van Ikea kon je een cactus en daarbij een pot uitzoeken. Dat ging nog wel eens mis. Behalve het prikgevaar van de cactus werd ook vaak de verkeerde pot gekozen. En dat leidde uiteindelijk weer tot een verminderde klanttevredenheid. Ikea’s leverancier Edelcactus BV werd gevraagd om het bestaande product te upgraden naar een carrypack met dezelfde look & feel.

Onze oplossing
Alles-in-één carry pack
We hebben ervoor gekozen om helemaal opnieuw te beginnen met de ontwikkeling van de verpakking. Alle facetten van het uiterlijk, de functionaliteit en de oorspronkelijke randvoorwaarden hebben we daarin meegenomen. Wij zijn tot een oplossing gekomen waarmee klanten de cactus met verpakking en al in de nabij gelegen potten kunnen passen. Dit is de ideale combinatie voor de klant want door de hoge kwaliteit van het transparante materiaal zie je precies wat je koopt en heb je daar ook direct de juiste aardewerken pot voor.

Het resultaat
Combinatie zorgt voor impuls in aardewerk
De carrypack heeft dezelfde uitstraling als de voormalige verpakking. De identiteit en functionaliteit bleef behouden. Met dat verschil dat de cactus nu makkelijker met bijpassende pot verkocht wordt. Door optimalisatie van het productieproces bleven de kosten bovendien binnen de perken. En door het aanbieden van de combinatie pot en cactus ondervond Ikea een positieve impuls in de verkoop van aardewerk. De consument is nu in één keer klaar en kan de cactus prikvrij meenemen naar huis.