Vliegende start voor IntiGames

IntiGames, een jong en dynamisch Rotterdams bedrijf in innovatieve spellen, wilde haar eerste vinding lanceren op de speelgoedbeurs. De Helix. Dit strandspel combineert alle goede eigenschappen van badminton en beachball. Eén drempeltje: de kwetsbaarheid van de shuttle-bal. Samen met IntiGames ontwikkelde Voges een transparante verpakking die blijvend gebruikt kan worden en de Helix optimaal beschermt.

Uitdaging
Bescherm kwetsbare delen
Het innovatieve ontwerp van de Helix bracht met zich mee dat enkele delen kwetsbaar zijn en kleine delen bij elkaar gehouden moeten worden. Niet alleen in de winkel maar vooral in het gebruik op en naar het strand. Dus geen wegwerpverpakking maar een duurzame meeneemverpakking. Deze moest bovendien snel geproduceerd worden want de beurs stond voor de deur. IntiGames had binnen een week een voorstel nodig.

Oplossing
Binnen één week proefmodellen
Omdat we alle expertises in eigen huis hebben, kunnen we snel schakelen. Het ontwerp kwam in nauw overleg met de klant tot stand. De ontwerpers van IntiGames leverden de 3D tekeningen aan. Wij stemden ons 3D CAD ontwerp daarop af. En direct doorontwikkelen. Binnen een week hadden we de 3D CAM proefmodellen. De uiteindelijke blisterverpakking fixeert alle onderdelen netjes in de doos. Een maximale bescherming voor onderweg en op het strand.

Het resultaat
Levering aan speelgoedketens
De Helix kreeg een glasheldere presentatie. Het werd een clamshell verpakking met kliksluiting die alle onderdelen optimaal beschermt. Het speelgoed maakte zo’n goede indruk op de beurs dat IntiGames contracten binnenhaalde voor levering aan grote speelgoedketens. Met de verpakking had IntiGames ook een innovatieve oplossing voor de bescherming van de onderdelen en het blijvende gebruik van de verpakking.

Kijk voor meer informatie op:
Nuzakelijk.nl Studenten bestormen speelgoedketens
Play Helix More play, more fun!