Van idee tot verpakking

Bij Voges zorgen we ervoor dat u in één keer bent ontzorgd voor uw kunststof verpakkingen. One-stop-shop, van idee tot verpakking. Om onze hoge kwaliteit te kunnen garanderen werken we volgens een vaste projectfasering. Daarmee bent u bovendien zeker van een betrouwbare levering. Het productieproces van onze thermogevormde kunststof verpakkingen bestaat uit de volgende stappen.

1. Ontwerp

In een oriënterend gesprek komen uw wensen en eisen aan bod. We geven uitleg over onze innovatieve mogelijkheden en technologische vernieuwingen in de markt. Daarna ontwerpen we uw verpakking in 3D met ons CAD-systeem.

2. Proefmodel

In onze eigen studio berekenen we de freesbanen aan de hand van de 3D tekening. Met CNC frezen maken we een proefmatrijs waarmee het proefmodel snel tot stand komt. Deze kunt u vervolgens intern doorpresenteren. Eventuele wijzigingen voeren wij door zodat u een realistisch beeld krijgt van het eindresultaat. Uiteindelijk werken we toe naar het definitieve ontwerp voor uw productie.

CAD

CAM

3. Productie

Na de volmaking van het ontwerp verloopt de productie van de vacuümgevormde kunststof verpakkingen als volgt: Een kunststof strook voeren we in de machine, door verhitting wordt het materiaal bewerkbaar. Na verhitting komt het flexibele materiaal in de matrijs. In de matrijs wordt het aan de ene kant voorgestrekt met een stempel, aan de ander kant wordt het vacuüm gezogen. De verpakking komt zo in een boven- en onderdruk techniek tot stand. Door de druk van de beide matrijsdelen krijgt het z'n beoogde vorm. De stansmatrijs zorgt voor een keurige afwerking van het verpakkingsdeel.

4. Logistiek & aftersales

Wij leveren de hele order desgewenst op uw verpakkingslocatie en denken mee met uw Just in Time traject. De wereld van kunststof verpakkingen staat nooit stil. Wij ook niet. Na het leveren van uw verpakkingsorder houden wij u op de hoogte van nieuwe oplossingen en mogelijkheden in de verpakkingswereld. Zodat u bij een volgende order zeker weet dat uw verpakking presteert volgens actuele normen.

Production

Logistics & Aftersales