Solar Panels Solar Panels
Solar Panels Solar Panels

Plastic. De duurzame keuze.

We ontwerpen en maken bij Voges gespecialiseerde verpakkingen waardoor onze klanten hun planten kunnen leveren, bijvoorbeeld met de verzendverpakkingen. Niet voor niets gebruiken we plastic als verpakkingsmateriaal. In deze vorm is het plastic dat we gebruiken – en hoe we het gebruiken – het minst belastend voor het milieu in vergelijking met andere materialen.

Beter dan karton

 

In de ogen van consumenten heeft karton ten opzichte van plastic een duurzaam imago. Maar is dat wel zo, als we kijken naar de distributie van planten? Een uitgebreid onderzoek van TNO, laat zien dat voor planten plasticverpakkingen de voorkeur hebben.

Als je naar de hele productcyclus kijkt, presteert plastic veel beter dan karton. De impact op het milieu van rPET-verpakkingen bedraagt 20% tot 30% van die van karton.  

TNO report

TNO Industrial Research
Founded in 1932 and established as the Netherlands Organisation for Applied Scientific Research.
Read more

Het grootste verschil wordt gemaakt op drie vlakken:

 

Energy consumption

Transportation

Waste treatment

 

 

To illustrate

RPET packaging

Plastic. Ultradun. Lichtgewicht.

Zo besparen we transportkosten en wordt het milieu minder belast. Met uitgekiende ontwerpen maken we ultradunne verpakkingen die hun beschermende kracht behouden. Minder plastic is altijd goed.

 

 

 

 

Cardboard packaging

Karton is zwaarder.

Karton heeft meer dan drie keer het gewicht aan basismaterialen nodig. Dit heeft een negatieve impact in de hele productieketen en logistieke keten.

Karton heeft meer ruimte nodig.

Karton neemt tot zeven keer meer ruimte in. Stel je eens voor wat dat betekent voor opslag en transport van verpakkingen of producten die verpakt zijn.  

 

Reduce & recycle

De cijfers uit het TNO-rapport schetsen een duidelijk beeld. Toch moeten we nooit onze ogen sluiten voor de problemen die inderdaad aan plastic verbonden zijn geassocieerd. Bij Voges zetten we ons in voor de perfecte verpakking gebaseerd op twee ontwerpprincipes: Verminderen en Recyclen.

reduce

We verminderen door:

Maximizing plant life

Het leven van planten te maximaliseren door middel van stevige, waterbestendige verpakkingen die licht doorlaten;

Minimizing energy consumption

Energieverbruik in de productiecyclus te minimaliseren; we investeren voortdurend in geavanceerde technologieën;

Optimizing design

Lichtgewicht verpakkingen te ontwerpen; hoe minder plastic, hoe beter. Zo besparen we transportkosten en wordt het milieu minder belast;

Optimizing logistics

De logistiek te optimaliseren door compact te verpakken en verpakkingsmaterialen efficiënt te distribueren;

Solar Energy

Alle energie die we gebruiken, zelf op te wekken met zonne-energie.

 

recycle

We recyclen door:

Committing to rPET

rPET gemaakt van mono-plastic te gebruiken, dat het meest geschikt is voor recycling; 

Aiming for zero waste

Te streven naar zero-waste. Als je met plastic werkt, dan heb je ook plastic afval. Alles wat overblijft - elke flinter - wordt door ons verzameld en voor hergebruik aangeboden bij onze producent van gerecycled PET-plastic. 

ncouraging good behaviour

Kopers te stimuleren om te recyclen en hun plastic afval te scheiden. De vorige verpakking kan onderdeel worden van een nieuwe. 

Recycling last longest

Voges produceert verpakkingen met gerecycled PET-plastic. Daarvoor werken we nauw samen met onze leverancier 4PET Recycling die 150 ton Post Consumer Waste per dag verwerkt.

Hoe dat werkt? Bekijk de film.

 

 

 

 

Voor plantenverpakkingen is 100%-gerecycled PET-plastic heel logisch.
Door de eigenschappen kunnen we de perfecte verpakking maken en de impact op het milieu tot een minimum beperken.

Compostable

Is bioplastic de oplossing?

Al in 2003 hebben wij een compleet assortiment vervaardigd op basis van Ingeo™ biopolymeren. Dit zogenoemde performance plastic gebruikt maïs als hernieuwbare grondstof. Deze verpakkingen zijn 100% afbreekbaar.

Toch is het vandaag meer een mooie belofte dan een goede oplossing.

Enerzijds omdat de verpakking bijna altijd bij ander plastic afval terecht komt en alsnog wordt verwerkt of verbrand. Anderzijds omdat er nog dermate weinig aanbod van is dat het bij lange na niet aan de vraag kan voldoen.