Solar Panels Solar Panels
Solar Panels Solar Panels

Waarom plastic soms de beste keuze is

Voges maakt de wereld graag groener. Met de plastic verpakkingen die wij produceren, maken we het onder andere mogelijk om planten veilig per post te verzenden. Plastic? Jazeker.

Het materiaal heeft namelijk eigenschappen die van essentieel belang zijn in onze dagelijkse praktijk. Eigenschappen die een perfecte verpakking mogelijk maken en de impact op het milieu minimaliseren. Plastic is bijvoorbeeld:

Energy efficient

Energiezuinig
We kunnen het gemakkelijk en met weinig energie in iedere gewenste vorm drukken.

Strong

Sterk
Het is sterk, veerkrachtig en uitstekend in het absorberen van schokken. Plantjes worden zo optimaal beschermd tijdens transport.

Lightweight

Licht van gewicht
Zo besparen we transportkosten en wordt het milieu minder belast.

Translucent

Doorzichtig
Omdat ons plastic transparant is, krijgen plantjes zo lang mogelijk licht tijdens de verwerking.

Waterproof

Vochtbestendig
Dit zorgt voor een perfect microklimaat binnen de verpakking. Plantjes komen hierdoor in tip-top conditie aan bij de eindgebruiker.

Recyclable

Recyclebaar
Plastic is gemakkelijk en energiezuinig te recyclen. De vorige verpakking kan onderdeel worden van een nieuwe.

Google op 'plastic' en je zoekresultaten worden gedomineerd door aanverwante milieuperikelen. Terecht. De problemen zijn ook groot en verdienen alle aandacht. Als gevolg daarvan ontstaan steeds meer hoopvolle oplossingen waarbij geldt dat alle deeloplossingen bij elkaar opgeteld het grootste verschil maken.

De focus van Voges

 

Reduce

Vermindering
Hoe minder plastic we hoeven te gebruiken, hoe beter dat is.

Re-use

Hergebruik
We produceren zoveel mogelijk met gebruikt PET-plastic.

Recycle

Recycling
We verzamelen al het plastic afval en bieden dat aan voor hergebruik.

Rethink

Bewustwording
We motiveren onze afnemers en stimuleren ze om te recyclen.

Compostable

Composteerbaar? Als het kan!

Al in 2003 hebben wij een compleet assortiment vervaardigd op basis van Ingeo™ biopolymeren. Dit zogenoemde performance plastic gebruikt maïs als hernieuwbare grondstof. Deze verpakkingen zijn 100% afbreekbaar.

Toch is het vandaag meer een mooie belofte dan een goede oplossing.

Enerzijds omdat de verpakking bijna altijd bij ander plastic afval terecht komt en alsnog wordt verwerkt of verbrand. Anderzijds omdat er nog dermate weinig aanbod van is dat het bij lange na niet aan de vraag kan voldoen.


Recyclen duurt het langst

Voges produceert verpakkingen met gerecycled PET-plastic. Daarvoor werken we nauw samen met onze leverancier 4PET Recycling die 150 ton Post Consumer Waste per dag verwerkt.
Hoe dat werkt? Bekijk de film.
In-house recycling

Zero waste. Als je met plastic werkt, dan heb je ook plastic afval. Alles wat overblijft - elke flinter - wordt door ons verzameld en voor hergebruik aangeboden bij onze producent van gerecycled PET-plastic. 


4-PET introduction

Recyclen duurt het langst. We werken nauw samen met onze leverancier 4PET Recycling die 150 ton Post Consumer Waste per dag verwerkt. 


One Million Colours

Duizend kleuren. Omdat we met gerecycled plastic werken, wisselen onze verpakkingen van kleurintensiteit.


 

Ondernemen kan nóg groener

Daarom kiest Voges voor zonnepanelen. We hebben maar liefst 1.100 zonnepanelen geplaatst om het bedrijf van groene energie te voorzien. Wanneer we volle productie draaien, benutten we alle opgewekte zonne-energie en hoeven we nog maar de helft van onze energiebehoefte bij te kopen. Staan alle machines stil - bijvoorbeeld na sluitingstijd, in het weekeinde of op feestdagen - dan leveren we alle groene energie weer terug aan het net. Zo ondernemen we groen én duurzaam.

 

 

Solar Panels

Motivate

We stimuleren goed gedrag

Voges stimuleert de gebruiker om de gebruikte verpakking ook weer voor recycling aan te bieden. Dat gaat goed. Onze gebruikers hebben doorgaans groene vingers en zijn daarmee eerder geneigd om plastic te scheiden.

Smart design

Meer met minder

Voges investeert in slim industrieel ontwerp. Met uitgekiende ontwerpen maken we ultradunne verpakkingen die hun beschermende kracht behouden. Minder plastic is altijd goed. 

CO2 Neutral

We doen wat we kunnen

Bij Voges doen we er alles aan om onze carbon footprint te minimaliseren. In ons productie- proces draaien we zoveel mogelijk op groene energie - die we bij voorkeur zelf genereren. 

Ideeën hoe het nóg beter kan?

Voges staat altijd open voor nieuwe inzichten. Heb jij ideeën over de manier waarop we de productie van onze verpakkingen nog verder kunnen optimaliseren? Laat het weten. We zullen altijd reageren.