Maatwerk verpakkingen

Voges biedt voor elke markt en toepassing een kunststof verpakking. U kunt kiezen uit onze standaardoplossingen. Of laat ons maatwerkoplossingen bedenken voor specifieke verpakkingswensen. Inmiddels hebben we voor verschillende klanten innovatieve verpakkingen ontwikkeld.

Vliegende start voor IntiGames

IntiGames, een jong en dynamisch Rotterdams bedrijf in innovatieve spellen, wilde haar eerste vinding lanceren op de speelgoedbeurs. De Helix. Dit strandspel combineert alle goede eigenschappen van badminton en beachball. Eén drempeltje: de kwetsbaarheid van de shuttle-bal. Samen met IntiGames ontwikkelde Voges een transparante verpakking die blijvend gebruikt kan worden en de Helix optimaal beschermt.

Uitdaging
Bescherm kwetsbare delen
Het innovatieve ontwerp van de Helix bracht met zich mee dat enkele delen kwetsbaar zijn en kleine delen bij elkaar gehouden moeten worden. Niet alleen in de winkel maar vooral in het gebruik op en naar het strand. Dus geen wegwerpverpakking maar een duurzame meeneemverpakking. Deze moest bovendien snel geproduceerd worden want de beurs stond voor de deur. IntiGames had binnen een week een voorstel nodig.

Oplossing
Binnen één week proefmodellen 
Omdat we alle expertises in eigen huis hebben, kunnen we snel schakelen. Het ontwerp kwam in nauw overleg met de klant tot stand. De ontwerpers van IntiGames leverden de 3D tekeningen aan. Wij stemden ons 3D CAD ontwerp daarop af. En direct doorontwikkelen. Binnen een week hadden we de 3D CAM proefmodellen. De uiteindelijke blisterverpakking fixeert alle onderdelen netjes in de doos. Een maximale bescherming voor onderweg en op het strand.

Het resultaat
Levering aan speelgoedketens
De Helix kreeg een glasheldere presentatie. Het werd een clamshell verpakking met kliksluiting die alle onderdelen optimaal beschermt. Het speelgoed maakte zo’n goede indruk op de beurs dat IntiGames contracten binnenhaalde voor levering aan grote speelgoedketens. Met de verpakking had IntiGames ook een innovatieve oplossing voor de bescherming van de onderdelen en het blijvende gebruik van de verpakking.

Kijk voor meer informatie op:
Nuzakelijk.nl Studenten bestormen speelgoedketens
Play Helix More play, more fun!

Helix

Helix

Kiembakken Syngenta afgestemd op bedrijfsvoering

Syngenta Seeds, een van de grootste zaadleveranciers ter wereld, wilde af van het gebruik van spuitgietbakken voor het kiemen van zaden van gewassen zoals koolsoorten, gerst en tomaten. Deze vorm had z’n beste tijd gehad. Samen met Voges kwamen ze tot nieuwe kiembakken die perfect aansluiten op de bedrijfsvoering.

Uitdaging
Aansluiten op bedrijfsvoering
Behalve de kans op toxische besmetting door het wassen voldeed de maatvoering van de kiembakken niet aan de afmetingen van de kiemkasten. De bakken condenseerden bovendien wat het kiemen niet ten goede kwam. Syngenta vroeg ons om een alternatief.

Oplossing
Eenmalig gebruik met recycling
Na grondige oriëntatie kwamen wij tot een thermogevormde kiembak met antifogfolie. Deze condenseert niet. Na eenmalig gebruik stuurt Syngenta de bakjes terug om ze te recyclen. Zo wordt het milieu maximaal ontzien en hoeven de bakjes niet te worden gewassen en opgeslagen wat de hygiëne verhoogt.

Het resultaat
Groene én efficiënte kiembakken
Syngenta heeft de efficiency van haar bedrijfsvoering aanzienlijk verhoogd met onze kiembakken. Ze passen precies in de kiemkasten en condenseren niet. Door eenmalig gebruik en recycling is weinig opslagruimte nodig en is er geen kans op toxische besmetting.


Kijk voor meer informatie over Syngenta op:
www.syngenta.com Website Syngenta Seeds

Syngenta

Nieuwe kweek- en transporttrays voor Butters Group

Voor Butters Group ontwikkelden we in vier weken nieuwe polystyreen kweek- en transporttrays. Om tijd te besparen hebben we in goed overleg de proefmodelfase over geslagen. Daar spreekt een groot vertrouwen uit. En die hebben we niet geschonden. De trays hebben we binnen een zeer krappe productietijd geleverd.

Uitdaging
Alternatief voor piepschuim
Butters Group is in Engeland marktleider in planten en bollen. Ze leveren vooral aan supermarkten. Voor het transport gebruikten ze piepschuim (EPS) trays. Deze zijn niet nestbaar en nemen daardoor veel ruimte in beslag. Bij de benodigde 260.000 trays was het zelfs onmogelijk om ze op te slaan. Bovendien zijn ze brandgevaarlijk wat problemen met de brandverzekering oplevert. Butters vroeg ons om een alternatief dat binnen 4 weken geleverd kon worden.

Oplossing
Proefmodelfase overslaan
Een korte levertijd vraagt om kort door de bocht te gaan. Niet dat we grote risico’s liepen want we hebben inmiddels transporttrays in alle vormen en maten gemaakt. Toch vinden klanten het meestal - terecht - prettiger om eerst een proefmodel te zien voordat de productie van start gaat. Voor Butters was dat niet nodig. Ze wisten wat we konden en hadden vol vertrouwen in onze kwaliteit en werkwijze. Door de proefmodelfase uit het traject te halen konden we de productietijd aanzienlijk verkorten.

Het resultaat
Productie binnen 4 weken
Zo lukte het ons om binnen 4 weken van ontwerp tot en met productie onze thermogevormde, nestbare kweek- en transporttrays te leveren. Het eerste ontwerp is van polystyreen. Later gaan we over op 100% recyclebaar PET. De trays zijn makkelijker in gebruik. Zowel voor Butters Group als voor de supermarkten waaraan ze leveren. Door perforatie kunnen de trays ook in delen worden gebroken. 


Kijk voor meer informatie over Butters op:
www.butters.co.uk Website Butters Group Limited

Butters Group

Old EPS trays

Butters Group

The perforations mean that the trays can also be split up into smaller units.