Maatwerk verpakkingen

Voges biedt voor elke markt en toepassing een kunststof verpakking. U kunt kiezen uit onze standaardoplossingen. Of laat ons maatwerkoplossingen bedenken voor specifieke verpakkingswensen. Inmiddels hebben we voor verschillende klanten innovatieve verpakkingen ontwikkeld.

Eat & Greet van Haribo

Sealblistertjes maken eetbare kaarten mogelijk. Tiko Foodconcepts bedacht voor het bekende snoepmerk Haribo een wenskaart die je kunt opeten. Dubbele verrassing dus. Alleen, hoe verpak je die? Voges kwam met de oplossing.

De uitdaging
Verpak een eetbare wenskaart
Samen met Tiko Foodconcepts hebben we de randvoorwaarden bepaald voor een zeer originele eetbare wenskaart. De verpakking moest de kaart duidelijk laten zien en uit hygiëne overwegingen mocht er geen contact met de consument in de winkel mogelijk zijn. Uit de conceptfase kwamen diverse ideeën zoals valentijnskaarten met hartjes en zwemdiploma’s met visjes. En een aansprekende naam: Eat & Greet.

Onze oplossing
Sealblisters met topfolie
Voor alle verschillende kaartvormen ontwikkelde Voges een blisterverpakking die gemakkelijk automatisch topgesealed kon worden. Er werden diverse basisvormen bepaald waarbij ook de technische input van de sealmachineleverancier werd meegenomen. Na veel ontwikkelen en doorontwikkelen werden het APET sealblistertjes in diverse vormen en sealbaar met topfolie.

Het resultaat
Een smakelijke verrassing
De Eat & Greet wenskaart werd een zeer onderscheidend product in het assortiment van Haribo. Het product werd prachtig gepresenteerd in de uitsparing van de kaart en de verpakking is gemakkelijk te verwerken. Door de hoogwaardige, heldere presentatie van de verpakking werd Eat & Greet een smakelijk verrassing in de winkel.

Haribo

Buzzy Seeds kweeksetjes terug op topniveau

In verpakkingen geldt: wat je van ver haalt is zelden goed. Dat ondervond ook onze klant Buzzy Seeds die kweeksetjes in China liet maken. Het begon veelbelovend - vooral wat prijs betreft - maar naarmate bestellingen vorderden waren de verschillen in kwaliteit en zelfs de kleur te groot om er nog mee verder te gaan. Buzzy Seeds vroeg Voges om de verpakkingslijn weer op topniveau te krijgen.

Het probleem
Lage kwaliteit, onbetrouwbare levering
Productie in China mag dan wel goedkoop zijn, de kwaliteit is er meestal ook naar. Omdat bleek dat de verpakkingen met de hand gemaakt werden door heel veel verschillende aanbieders was geen één verpakking hetzelfde. Maar wat erger was, de kwaliteit van alle verpakkingen lieten behoorlijk te wensen over. Bovendien waren de leveringen ook onbetrouwbaar.

Onze oplossing
Hoge productie output
Voges bekeek alle facetten van het uiterlijk en functionaliteit. Om tot een optimale productie-efficiency te komen werd ook de producttechnische invalshoek onder de loep genomen. Met de bevindingen daarvan, de laatste stand van techniek die Voges in huis heeft en het lage energieverbruik, kon Voges een zeer hoge productie output creëren waarmee de prijs concurrerend werd met de Chinezen.

Het resultaat
Topuitstraling in de winkel
Door de hoge kwaliteit van de productie kregen alle verpakkingen dezelfde topuitstraling tegen een zeer scherpe prijs. De kweeksetjes van Buzzy Seeds kwamen weer als toonbeeld van klasse in de winkel. En keurig op tijd.

Buzzy

Buzzy

Plantjes door de brievenbus

Sterke mail order verpakking voor plugplanten. Suttons is een mailorder bedrijf voor onder andere planten. De grote uitdaging daarbij is de brievenbus. Hoe krijg je daar planten doorheen? Voges bedacht een inventieve verpakking en bespaarde op productiekosten om de prijs te drukken.

Uitdaging
Bedenk een verpakking waarmee plantjes door de brievenbus kunnen 
Suttons vroeg Voges om een verpakking te bedenken die zo plat en sterk is dat plugplanten veilig verstuurd konden worden naar particulieren. De plantjes moesten in het plugcompartiment gehouden worden en moesten nog wel kunnen ademen. Uiteraard moest de verpakking tegen een scherpe prijs worden geproduceerd.

Oplossing
Ingenieuze productie 
Voges onderzocht de mogelijkheden voor uiterlijk en functionaliteit vanuit een productietechnische invalshoek. Voor de haalbaarheid van het concept is optimale productie efficiency namelijk de eerste vereiste. Het model ontwikkelde Voges aan de hand van enkele proefmodellen waarmee de stevigheid en de ‘brievenbus-functionaliteit’ getest kon worden. Daarna zorgden ingenieus aangebrachte ventilatiesleuven voor voldoende lucht én een aanzienlijke besparing op de productiekosten omdat de topfolie geen perforatie meer nodig had.

Het resultaat
Veilig op de post
De plugplantjes van Suttons konden goed geventileerd op de post. De sterke verpakkingsoplossing van Voges beschermde het plantje optimaal waardoor het moeiteloos door de brievenbus kon. Door het inventieve productieproces - met ventilatiesleuven in plaats van perforatie - vielen de kosten behoorlijk mee.

SCP